Op deze pagina vindt u informatie over oplossingen voor uw zwembad, waaronder zoutwater-, chloor- en magnesiumzwembaden. Om het u gemakkelijker te maken, vergelijken we de voor- en nadelen van deze drie varianten.

Over zoutwater zwembaden


Een zoutwater zwembad is een type zwembad waarin zout wordt gebruikt in plaats van traditionele chloorchemicaliën om het water schoon en veilig te houden. Een zoutwater zwembad bevat een zoutwatergenerator, die zout omzet in chloor door middel van elektrolyse. Dit proces zorgt voor een constante, lage concentratie chloor die het water desinfecteert en voorkomt dat bacteriën en algen zich in het zwembad ontwikkelen. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, is het zoutgehalte van een zoutwaterzwembad relatief laag, vergelijkbaar met een menselijke traan, en zal het water niet zout aanvoelen.

 

Voor- en nadelen zoutwater zwembad


Voordelen zoutwater zwembaden:
  • Minder irritatie aan ogen, huid en luchtwegen
  • Geen noodzaak om chloor in het zwembad te doen
  • Minder uitgaven voor chemicaliën op de lange termijn

Nadelen van zoutwater zwembaden:

  • Hogere initiële kosten voor de aanschaf en installatie van de zoutwater generator
  • Onderhoudskosten voor de generator en vervanging van de elektroden
  • Zout kan corrosief zijn voor metalen oppervlakken en apparatuur in de buurt van het zwembad
  • Mogelijk hogere energiekosten voor het constant laten draaien van de generator.

We vergeleken zoutwater-, chloor- en magnesiumzwembaden. Bekijk de uitkomst:


Zoutwater zwembaden
zijn nog veel in gebruik vanwege de vele voordelen die ze bieden, waaronder minder irritatie van ogen, huid en luchtwegen. Ook hoeft er geen chloor meer toegevoegd te worden aan het water en zijn er op de lange termijn minder uitgaven voor chemicaliën. Dit alles zorgt voor een aangenamere zwemervaring.

Ondanks deze voordelen kan het gebruik van zout in een zwembad enkele nadelen hebben, zoals hogere initiële kosten voor de aanschaf en installatie van de zoutwatergenerator, hogere onderhoudskosten voor de generator en vervanging van de elektroden, mogelijk corrosie van metalen oppervlakken en apparatuur in de buurt van het zwembad, en mogelijk hogere energiekosten voor het constant laten draaien van de generator.

Een chloor zwembad is een type zwembad waarin chloorchemicaliën worden gebruikt om het water te zuiveren en te desinfecteren. Het chloor doodt bacteriën en algen en helpt het zwembadwater schoon en veilig te houden. Een chloor zwembad is relatief goedkoop in de aanleg en het onderhoud, maar kan leiden tot irritatie van de ogen, huid en luchtwegen bij sommige mensen. Bovendien kan chloor geur- en smaakproblemen veroorzaken in het zwembadwater. Het is belangrijk om de chloorconcentratie regelmatig te controleren en de juiste balans te vinden tussen veiligheid en comfort voor de gebruikers van het zwembad.

Daarom kan het interessant zijn om te kijken naar alternatieven, zoals Magnesium zwembaden.

Een magnesium zwembad is een type zwembad waarin magnesium mineralen worden gebruikt in plaats van chloor of zout om het water te zuiveren en te desinfecteren. Magnesium mineralen hebben een ontspannende en verjongende werking en kunnen helpen bij huidproblemen. Een magnesium zwembad is duurder in de aanleg dan een traditioneel chloorzwembad, maar vereist minder onderhoud en is op de lange termijn goedkoper. Bovendien is er minder sprake van corrosie van metalen oppervlakken en apparatuur in de buurt van het zwembad. Het is belangrijk om het magnesiumgehalte regelmatig te controleren om de juiste balans te vinden tussen veiligheid en comfort voor de zwemmers.

Onze keuze: Hoewel Magnesium zwembaden in eerste instantie hogere kosten met zich meebrengen, kunnen deze op de lange termijn worden terugverdiend omdat er minder chemicaliën nodig zijn en er minder onderhoudskosten zijn. Daarom kan een Magnesium zwembad een goede optie zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een duurzaam, ontspannend en gezond alternatief voor traditionele zout- en chloorzwembaden.

Ik heb interesse, waar kan ik terecht?

 

Aquadolphin is een bekende leverancier van Magnesium oplossingen voor zwembaden. Ze bieden diverse producten aan als alternatief voor chloor, om zo een gezonder en minder chemisch zwembadwater te creëren. Aquadolphin’s producten kunnen helpen bij het verminderen van geur- en smaakproblemen, irritatie van huid en ogen, en kunnen bijdragen aan een gezonde huid en haar. Ze bieden ook professioneel advies aan om te helpen bij het gebruik van hun producten.